دی اکسان (۱,۴-Dioxane)

دی اکسان

دی اکسان (۱,۴-Dioxane) که معمولا به اختصار دی اکسان نامیده می شود، یکی از آلاینده های شامپوهای حاوی سدیم لوریل اتر سولفات می باشد.
برخی از سورفکتانت ها مثل سدیم لوریل اتر سولفات که اصطلاح تجاری آن تگزاپون است ، در ترکیب بسیاری از محصولات پاک کننده آرایشی بهداشتی مثل شامپوها و لوسیون ها استفاده می شود . در طی فرآیند تولید سدیم لوریل اتر سولفات ، فرآیندی به نام اتوکسیله شدن وجود دارد که در واقع فرآیند افزودن اتیلن اکساید به الکل چرب است . محصول جانبی این واکنش ماده ای ناخواسته به نام دی اکسان است که به صورت ناخالصی در مواد اولیه آرایشی بهداشتی باقی می ماند.


براساس تحقیقات دی اکسان نه تنها در شامپو‌ها بلکه در بسیاری از لوسیون‌ها، کرم‌ها و حتی صابون‌ها نیز وجود دارد و در عین حال نیازی به اعلام نام آن در لیبل اطلاعات مواد تشکیل دهنده ماده آرایشی بهداشتی نیست به همین دلیل مصرف کنندگان از وجود این ماده خطرناک آگاهی ندارند.
ماده شیمیایی دی اکسان یک مایع است که به راحتی در آب حل می‌شود و در درجه اول به عنوان حلال در مواد شیمیایی و سپس به عنوان یک ماده کمکی در ایجاد واکنش‌های شیمیایی کاربرد دارد.

کارشناسان بهداشتی

کارشناسان بهداشتی به تازگی با تجزیه و آزمایش مواد اصلی تشکیل دهنده برخی از مشهورترین برندهای محصولات آرایشی بویژه شامپوی سر و بدن و نیز ژل دوش دریافتند که در بیشتر آن‌ها دی اکسان وجود دارد که براساس تحقیقات ماده‌ای سمی و مخرب برای محیط زیست است و می‌تواند در انسان و حتی حیوانات باعث ابتلا به سرطان شود.


در تحقیقات خود پیرامون مضرات این ماده شیمیایی اثر آن را در ابتلای موش‌های آزمایشگاهی به سرطان مشاهده شده است. براساس آمار‌ها دی اکسان با ابتلای افراد به سرطان‌های بینی، کبد و سینه مرتبط است.‼️

برخی از کارشناسان آمریکایی که در تحقیق در خصوص مضر بودن این ماده شیمیایی شرکت کرده‌اند از سازمان FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) خواسته‌اند تا ممنوعیت استفاده از این ماده شیمیایی در محصولات بهداشتی را تصویب و اعلام کند.
✅ با توجه به موارد فوق و تاثیرات منفی دی اسکان بر سلامت انسان و محیط زیست، این ماده به طور کامل از محصولاتِ اکو‌.واش حذف شده است.✅

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالی استفروشگاه
    ×